Bindwerk op maat

Gastenboeken

Gepersonaliseerde schetsboeken

Kunstbanden

Kartonnage

Reekswerk

Klein restauratiewerk

Workshops

Lezingen, presentaties & copy

Wat doet Quaternuum?

Bindwerk op maat

Een waardevol boek dat je na aan het hart ligt en monetaire dan wel emotionele waarde heeft, verdient een tweede leven. Of een reeks tijdschriften die al jaren rondslingeren in je boekenkast? In functie van jouw wensen en budget maak ik van je boek opnieuw een pareltje om te koesteren. Linnen, kunstleder, leder, perkament of papier: het kan allemaal. Van uiterst klassiek tot hypermodern. Alles is handwerk dus alles is mogelijk. Of toch bijna alles...

Reekswerk

Voor notarissen, advocaten en vrije beroepen doet Quaternuum ook reekswerk. Wij binden akten, wetboeken en bijlagen in helemaal volgens voorkeur van de klant. Kleurenschema en materialen zijn te bespreken, zodat er eenheid ontstaat in uw bibliotheek. Uitstraling voor de eeuwigheid! Om notariële akten in te binden is Quaternuum voorzien om het bindwerk volledig ter plaatse uit te voeren. Zo blijven de akten steeds aanwezig op het kantoor.

Gastenboeken

Als aanstaand bruidspaar wil je natuurlijk uitpakken met een prachtig gastenboek waarin de genodigden een boodschap kunnen meegeven voor de toekomst en waar je misschien ook enkele foto's wil inkleven? In overleg met het bruidspaar maakt Quaternuum prachtige huwelijksalbums. Geen idee is te gek, geen stijl onmogelijk. Een huwelijksalbum helemaal volgens jullie wensen, daarvoor moet je bij Quaternuum zijn!

Kunstbanden

Soms mag het net iets meer zijn. Een cadeau voor een directeur die met pensioen gaat of een gastenboek voor een organisatie dat de nodige uitstraling moet hebben. Met een kunstband verlaten we de platgetreden paden en gaan we op zoek naar een unieke uitstraling.

Klein restauratiewerk

Soms heeft een boek de tand des tijds minder goed doorstaan. Ezelsoren, losse katernen, scheuren, een kapotte band. Als boekbinder kom je het allemaal tegen. In het atelier doe ik zelf klein restauratiewerk dat toelaat om het boek te herstellen zodat het op een verantwoorde manier hersteld kan worden. Soms is het papier echter te sterk beschadigd of het papier instabiel. In zo'n gevallen werkt handboekbinderij Quaternuum samen met erkende papierrestauratoren. Soms zeggen ook zij dat het boek reddeloos verloren is. Dan rest ons nog een op maat gemaakte doos om het boek in de beste omstandigheden te bewaren.

Workshops

Je bent op zoek naar een leuke en creatieve activiteit voor een kleine of grotere groep mensen? Quaternuum werkt graag op maat een workshop uit in functie van de beschikbare tijd en budget. 

Lezingen, presentaties en copy

Ben je op zoek naar een interessant artikel, een lezing of een presentatie over boekbinden of de geschiedenis van de boekband? Neem dan zeker eens contact op om de mogelijkheden te bespreken. Voor meer informatie kan je ook terecht bij Schrijverij Scribendum.